Politica de confidentialitate

 Prelucrarea datelor personale

 

Ne angajăm să păstrăm confidențialitatea clienților și utilizatorilor noștri și facem tot ce ne stă în putință sp oferim o expriență plăcută în timpul navigării pe siteul http://www.swissoptik.ro.

 

Prin utilizarea acestui site sunteți de acord cu colectarea, prelucrarea și transferul datelor dvs., conform descrierii din această politică de confidențialitate.
            Dacă nu doriți ca informațiile dvs. să fie colectate, utilizate și transferate conform celor descrise de această politică, vă puteți exprima opinia printr-un mail la data@swissoptik.ro.

 

Informațiile pe care le colectăm

     1. Colectăm informații despre dvs. atunci când accesați site-ul nostru http://www.swissoptik prin intermediul identificatorilor online ( cookie-uri si IP).

 

Pagina de internet colectează în mod automat anumite informații. Aceste informații includ adresa de protocol internet (IP), locația generală (oraș/ regiune) în care se află computerul sau dispozitivul dumneavoastră, tipul de browser folosit, sistemul de operare al dispozitivului, momentul accesării, link-ul paginii accesate, istoricul de vizualizări al paginilor website-ului nostru, informații despre dispozitiv, id dispozitiv (notificari și identificare), timestamp, cerere/acţiune.

 

Aceste informații sunt folosite pentru a îmbunătăți experiența utilizatorilor atunci când folosesc site-ul http://www.swissoptik.ro și pentru identificarea preferințelor utilizatorilor noștri. Temeiul prelucrării este interesul nostru legitim de a monitoriza activitatea pe site şi a asigura securitatea site-ului. Datele sunt păstrate timp de un an de la data vizitei. De asemenea, pagina noastră de internet utilizează cookie-uri, despre care puteți citi în Politica de cookie-uri.

 

  1. Colectăm informații despre dvs. atunci când vă deschideți cont in platforma noastră sau atunci când cumpărați produse – nume, prenume, email, număr de telefon, adresă de livrare

 

Folosim aceste informații pentru procesarea și efectuarea comenzilor. Datele sunt păstrate până când dvs decideți să vă inchideți contul. Datele de livrare sunt în general partajate cu firmele de curierat care transportă produsele comandate de dvs. De asemenea datele sunt folosite și pentru îndeplinirea obligațiilor fiscale ( emitere factura, storno, retur, etc). Temeiul legal al prelucrarii datelor in contextul comenzii este, contractul electronic dintre părți.

 

  1. Colectăm informatii despre dvs. atunci când va abonați la newsletter-ul nostru sau când vă dați consimțământul pentru alte tipuri de mesaje de marketing

 

Atunci când vă abonaţi să primiţi newsletterul nostru de noutăți/ mesaje de marketing ce conțin informații despre promoții, discount-uri etc. vom prelucra adresa de email în acest scop. Temeiul legal al prelucrării este consimţământul dumneavoastră. Vă puteți dezabona în orice moment din subsolul mail-ului primit. Atunci când vă dezabonaţi, comunicarea newsletterului încetează. Adresa de email va fi partajată cu furnizorul soluţiei de trimitere a newsletterului email.

 

  1. Colectăm informatii despre dvs. atunci când partajati/ distribuiti informatii din site-ul swissoptik.ro

 

De fiecare dată când un utilizator al site-ului nostru partajează/ distribuie o informație din site prin intermediul butoanelor integrate de la retelele de socializare, Swiss Optik este responsabila impreuna cu reteaua de socializare de prelucrarea respectiva.

 

Intra in responsabilitatea comuna a swissoptik.ro si a retelei de socializare ( in calitate de operatori asociati) prelucrarea datelor personale de identificare partajate intre Swiss Optik si reteaua de socializare ( de exemplu ID cookie).

 

Dupa ce ati ajuns in reteaua de socializare din site-ul swissoptik.ro prelucrarea datelor este in responsabilitatea retelei de socializare, swissoptik.ro nefiind raspunzatoare pentru acea prelucrare.

 

Nu vom împărtăși niciodată, nu vindem sau nu furnizăm în alt mod datele dumneavoastră personale colectate de noi către terțe părți în scopuri de marketing.

 

Cum folosim informațiile pe care le colectăm

 

Informațiile dvs. vor fi utilizate pentru:

 

  • crearea contului in platforma Swissoptik.ro
  • pentru prelucrarea si livrarea comenzilor din site
  • soluționarea problemelor legată de comandă
  • retunarea produselor și rambursarea contravalorii
  • servicii de suport clienți
  • pentru transmiterea de mesaje de marketing
  • pentru îmbunătățirea serviciilor noastre
  • apărarea intereselor legitime ale Swissoptik.ro

 

Cine poate avea acces la informațiile dvs.

 

Informațiile dvs. pot fi împărtășite cu companii terțe ce au statut de furnizor al Swissoptik.ro

 

Swiss Optik poate uneori să fie obligat să vă dezvăluie informațiile dvs. unor terțe părți externe, cum ar fi autoritățile locale, instanțele judecătorești și tribunale, organismele de reglementare și / sau agențiile de aplicare a legii în scopul respectării legilor și reglementărilor aplicabile sau ca răspuns la o procedură legală.
Vom împărtăși, de asemenea, informațiile dvs. personale cu terțe părți dacă avem consimțământul dumneavoastră sau pentru a detecta, a preveni sau a aborda în alt mod fraude, breșe de securitate sau probleme tehnice sau pentru a ne proteja împotriva încălcării drepturilor de proprietate sau împotriva încălcării siguranței swissoptik.ro, a utilizatorilor, a altor candidați, a angajaților și a altor persoane vizate, sau în cazurile prevăzute de lege.

 

Minori

 

Website-ul http://www.swissoptik.ro nu este destinat și nu colectează prin intermediul site-ului, cu bună știință, informații de la persoane sub 18 ani. Accesarea și utilizarea site-ului de către minori reprezintă acordul implicit al tutorelui legal în navigarea site-ului nostru de către minorul aflat în întreținere. De asemenea dacă vom descoperi că un minor a folosit site-ul nostru fără aprobarea reprezentatului legal, vom șterge toate datele personale despre acesta.

 

 Cum împărțim informații cu terți?

 

Vom dezvălui datele dvs cu caracter personal doar în scopurile și acelor terțe părți, după cum este descris mai jos. Swiss Optik va lua măsurile necesare pentru a se asigura că datele dvs cu caracter personal sunt prelucrate, securizate și transferate conform legii în vigoare.

 

Furnizorii de servicii externi

 

Vom însărcina alte companii și persoane fizice, acolo unde este necesar să îndeplinească anumite sarcini care contribuie la serviciile noastre, în numele nostru, în cadrul acordurilor de prelucrare a datelor furnizate pentru care v-ați dat consimțământul explicit. Putem, de exemplu, să furnizăm, date cu caracter personal către curieri, agenți, contractori sau parteneri pentru găzduirea bazelor noastre de date, pentru serviciile de prelucrare a datelor sau pentru a vă trimite informații pe care le-ați solicitat. Vom partaja sau pune la dispoziţie furnizorilor externi de servicii acele informații, în măsura necesară, pentru a procesa solicitările dumneavoastră. Aceste informații nu pot fi folosite de aceştia pentru orice alte scopuri, în special nu pentru scopurile lor sau pentru terțe părți. Furnizorii de servicii externe Swiss Optik sunt obligaţi prin contract să respecte confidențialitatea datelor cu caracter personal.

 

Unii dintre furnizorii noștri externi ce are acces la datele dvoastră sunt următoarele: Fan Courier, WordPress.com

 

Transmitem mesaje electronice promoționale prin platforma Mailchimp care procesează datele dumneavoastră (adresa de e-mail) doar în vederea efectuării și trimiterii mesajelor în cauză.

 

Organismele publice

 

Vom dezvălui datele dvs cu caracter personal doar organismelor publice, dacă acest lucru este cerut de lege. De exemplu, Compania va răspunde solicitărilor din partea instanțelor judecătorești, organelor de aplicare a legii, agențiilor de reglementare și altor autorități publice și oficiale, care pot include astfel de autorități şi din afara țării de reședință.

 

Cât timp vom păstra datele cu caracter personal?

 

Cu excepţia cazului în care vă opuneţi prelucrării datelor cu caracter personal de către noi și / sau solicitaţi ștergerea datelor dvs personale, se aplică următoarele perioade de retenție, în conformitate cu politica noastra privind retenţia de date,  pentru următoarele categorii de date cu caracter personal:

 

  • Datele din contului creat pe platforma http://www.swissoptik.ro vor fi păstrate până la stergerea contului de către dvs.
  • În cazul comenzilor din site-ul swissoptik.ro datele dvs vor fi păstrate 10 ani conform Codului fiscal din România.
  • În cazul mesajelor de marketing, vă păstrăm datele timp de 12 luni, de la data la care v-ați dat acordul.
  • Datele din browser si cookie-uri vor fi păstrate 12 luni de la sesiune.

 

Sunt în siguranță datele dvoastră colectate și prelucrate de swissoptik.ro?

 

Avem măsuri de securitate fizică, electronică și managerială pentru protejarea și asigurarea informațiilor pe care le colectăm și procesăm.
Rețineți însă că din păcate, nici o transmisie de date nu este garantată 100% sigură
Sunteți responsabil de numele dvs. de utilizator și de parola.
Dacă aveți banuiala că confidențialitatea datelor dvs. a fost încălcată, vă rugăm să ne contactați imediat la email data@swissoptik.ro

 

Drepturile dvs. Legale

 

Ca persoană vizată aveți drepturi legale specifice cu privire la datele cu caracter personal pe care le colectăm de la dvs. Swiss Optik vă va respecta drepturile individuale și se va ocupa de interesele dumneavoastră în mod corespunzător.

 

  • Dreptul de retragere a consimțământului: Vă puteți retrage oricând consimțământul pentru prelucrarea datelor cu caracter personal printr-o solicitare la data@swissoptik.ro
  • Dreptul la rectificare: Puteți obține de la noi rectificarea datelor cu caracter personal care vă privesc. Facem eforturi rezonabile pentru a păstra datele cu caracter personal -care sunt utilizate continuu şi care sunt în posesia sau controlul nostru- exacte, complete, actuale și relevante, pe baza celor mai recente informații disponibile pentru noi.
  • Dreptul la restricție: Puteți obține de la noi restricția de prelucrare a datelor cu caracter personal, dacă:
    • contestaţi corectitudinea datelor cu caracter personal pentru perioada în care noi trebuie să verificăm exactitatea,
    • prelucrarea este ilegală și solicitaţi restricționarea prelucrării mai degrabă decât ștergerea datelor cu caracter personal,
    • nu mai avem nevoie de datele dvs cu caracter personal, dar dvs le solicitaţi pentru constatarea, exercitarea sau apărarea unui drept, sau
    • vă opuneţi prelucrării în perioada în care verificăm dacă motivele noastre legitime au întâietate faţă de ale dvs.
  • Dreptul de acces: Ne puteți cere informații cu privire la datele cu caracter personal pe care le deținem despre dumneavoastră, inclusiv informații cu privire la ce categorii de date cu caracter personal avem în posesie sau control, pentru ce sunt folosite, de unde le-am colectat, dacă nu sunt colectate direct de la dvs și cui i-au fost dezvăluite, dacă este cazul. Puteți obține un exemplar de la noi, gratuit, conţinând datele cu caracter personal pe care le deținem despre dvs. Ne rezervam dreptul de a percepe o taxă rezonabilă pentru fiecare exemplar suplimentar pe care l-aţi putea solicita.  
  • Dreptul la portabilitate: La cerere, vom transfera datele cu caracter personal către un alt operator, acolo unde este posibil dpdv tehnic, cu condiția ca prelucrarea să se bazeze pe consimțământul dvs sau să fie necesară pentru executarea unui contract. Mai degrabă decât să primiţi un exemplar cu datele dvs. cu caracter personal, puteţi solicita să vă transferăm datele direct către alt operator, specificat de dvs.
  • Dreptul la ștergere: puteți obține de la noi ștergerea datelor cu caracter personal, în cazul în care:
    • datele dvs personale nu ne mai sunt necesare în raport cu scopurile pentru care au fost colectate sau sunt prelucrate în alt mod;
    • aveți dreptul de a vă opune prelucrării ulterioare a datelor cu caracter personal (a se vedea mai jos) și să vă executaţi acest drept de obiecţie la prelucrare;
    • datele cu caracter personal au fost prelucrate în mod ilegal;

 

Cu excepția cazului în care prelucrarea este necesară

 

  • în vederea îndeplinirii unei obligații legale care necesită prelucrarea de către noi;
  • în special pentru cerințele legale de păstrare a datelor;
  • pentru constatarea, exercitarea sau apărarea unui drept.
  • Dreptul de opoziție: Ați putea obiecta – în orice moment – la prelucrarea datelor cu caracter personal datorită situației dvs. speciale, cu condiția ca prelucrarea să nu se bazeze pe consimțământul dumneavoastră, ci pe interesele noastre legitime sau cele ale unei terțe părți. În acest caz, nu vom mai procesa datele cu caracter personal, dacă nu putem demonstra motive întemeiate, legitime și un interes major pentru prelucrarea sau pentru constatarea, exercitarea sau apărarea unui drept. Dacă vă opuneţi prelucrării, vă rugăm să specificați dacă doriți ștergerea datelor cu caracter personal sau restricţia prelucrării acestora de către noi.
  • Dreptul de a depune o plângere: În cazul unei pretinse încălcări a legislației în vigoare privind confidențialitatea, puteți depune o plângere la autoritatea de supraveghere pentru protecția datelor . Date de contact:

 

Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal

 

Adresă: B-dul G-ral. Gheorghe Magheru 28-30, Sector 1, cod poștal 010336, București, România

 

Email: anspdcp@dataprotection.ro

 

Vă rugăm să rețineți:

 

  • Perioada de timp: Vom încerca să îndeplinim cererea în termen de 30 de zile. Cu toate acestea, perioada poate fi prelungită din motive specifice referitoare la dreptul legal specific sau complexitatea solicitării.
  • Restricționarea accesului: În anumite situații, este posibil să nu putem să vă acordăm acces la toate sau parte din datele cu caracter personal, din cauza prevederilor legale. Dacă vom refuza solicitarea dvs. de acces, vă vom informa cu privire la motivul refuzului.
  • Imposibilitatea identificării: În unele cazuri, este posibil să nu putem să vă căutăm datele cu caracter personal, din cauza elementelor de identificare furnizate în cererea dumneavoastră.

 

În astfel de cazuri, în care nu vă putem identifica precum persoana vizată, nu suntem în măsură să dăm curs solicitării dvs. de a exercita drepturile legale așa cum sunt descrise în această secțiune, dacă nu furnizați informații suplimentare care să permită identificarea dumneavoastră.

 

  • Exercitarea drepturilor dvs legale: Pentru a vă exercita drepturile legale, vă rugăm să contactați Responsabilul nostru cu Protecția Datelor în scris sau sub formă de text, scriind un email la data@swissoptik.ro

en_USEnglish
en_USEnglish
%d bloggers like this: