Ochelari de soare

Soarele produce radiatii ultraviolete care ne pot distruge retina si corneea daca nu purtam ochelari de soare. Totodata, lumina reflectata de apa sau zapada poate mari cantitatea de radiatii ultraviolete. Asadar, ochelarii de soare sunt o reala necesitate atat vara, cat si iarna.

Studiile arata ca exista o legatura intre cataracta si expunerea indelungata la soare. Cei care nu-si protejeaza ochii se pot trezi cu cataracta, din cauza actiunii radiatiilor UV asupra cristalinului. Cercetarile au demonstrat ca ochelarii pot chiar incetini evolutia cataractei si degenerarii oculare.

In acelasi timp, in zilele noastre, ochelarii de soare sunt un accesoriu de moda, din ce in ce mai apreciat, atat de femei, cat si de barbati. Ii alegem astfel incat sa se potriveasca pe fata noastra, cu stilul nostru si mereu ne cumparam mai multe perechi pentru a-i asorta la vestimentatia aleasa in fiecare zi.

Din punctul nostru de vedere, ochelarii de soare trebuie sa respecte doua mari criterii: in primul rand, sa fie calitativi, sa ne protejeze in mod eficient de lumina excesiva si, in al doilea rand, sa ne defineasca stilul si personalitatea. Tomai de aceea, va punem la dispozitie o multime de perechi de ochelari de soare, produse de branduri consacrate, pentru care calitatea este pe primul loc.

O parte din brandurile de ochelari de soare prezente in magazinele noastre